Zumba on tullut Suomeen jäädäkseen. Ei ole epäilystäkään siitä, miksi Zumba tuli niin suosituksi juuri Suomessa. Suomalaisethan ovat tanssin kansaa tangoineen ja lavatansseineen.

Zumba on hauskaa kuntoilua, koska se ei tunnu siltä, se on lähinnä liikehdintää rytmin mukana. Toisin sanoen se on tanssimista. Samalla kun tanssahtelet, tiputat kiloja ja kiinteydyt. Mikä voisi olla hauskempaa kuntoilua? Hauskaa on myös se, että Zumbaa voi harrastaa minkä tahansa musiikin tahdissa.

Zumba ei ole mikään uusi keksintö, vaan sen keksi noin 10 vuotta sitten kolumbialainen aerobic -ohjaaja aivan vahingossa. Hän nimesi sen Zumbaksi, ja pikku hiljaa se levisi ympäri maailman. Lähes joka maassa on nyt Shakira –tyyliin heiluvia takapuolia.

Tämä harjoittelumuoto on täydellinen niille, jotka eivät halua tavanomaista salitreeniä, tai ryhmässä harjoitettavaa aerobic –tuntia. Zumba on tanssimista, joten miksei harjoittelisi samalla kun tanssii. Sitä voi harjoittaa kotona yksin tai ystävien kanssa. Ohjeet ovat selkeät ja videolta näkee tarkemmin miten pitää tehdä, jos sattuu omistamaan kaksi vasenta jalkaa. Askeleet opittuaan voi päästää vapaalle ja antaa musiikin sekä rytmien hoitaa loput.

Zumba kuntokeskuksissa

Lähes jokainen kuntokeskus tarjoaa eritasoisia Zumba –tunteja, joten ryhmäsielulle löytyy varmasti paikka ryhmästä, jossa voi yhdessä harjoittaa Zumban rytmejä. Ryhmissä tapaa uusia ihmisiä ja saattaa vaikkapa solmia uusia ystävyyssuhteitakin. Zumba –ihmiset ovat usein avoimia ja yhteishenki on korkealla. Zumba kohottaa mielialaa tuottamalla endorfiineja, jotka saavat aikaan mahtavan hyvänolontunteen.

Zumbaa on kehitetty eteenpäin, ja nykyään löytyy eritasoisia harjoittelumuotoja aina aloittelijoista pidemmälle edistyneille. Lisäksi on myös painoharjoittelu otettu mukaan kuvioihin, mikä lisää haasteita liikesuorituksiin. Tämä on erinomaista kuntoilua kehon lihaksille, ja vaikutukset näkyvät kehon upeana kiinteytymisenä. Tarkoitus on tietenkin antautua täysillä Zumban vietäväksi, joten energian pitää antaa virrata ja pepun heilua. Fuskaaminen ei tuo tulosta.