Liverpool FC eli Liverpoolin jalkapallojoukkue syntyi vuonna 1892, jolloin sen perusti John Houlding. Mies omisti maa-alueen, jolla Anfieldin stadion sijaitsi. Evertonin joukkue oli pelannut Anfieldilla, mutta kiistan seurauksena Houlding näytti joukkueelle ovea ja perusti oman jalkapallojoukkueensa, joka tunnetaan myös nimellä The Reds, tai suomeksi ”Punaiset”. Nimitys tulee yksinkertaisesti heidän kotipeliasustaan, joka on täysin punainen.Kokopunainen asu valittiin alkujaan vastustajan pelottelemiseksi, ja joukkueen faneille sitä myy esimerkiksi Samdodds. Joukkueen dramaattinen alku on näyttänyt tietä jatkolle, eikä tarinasta ei puutu dramaattisia käänteitä. Liverpoolin fanit suhtautuvat intohimoisesti joukkueeseen, ja se on heille kuin toinen – tai ainut – perhe. Joukkue rakastaa fanejaan, ja järjestää heille muun muassa tapahtumia, elämyksiä ja jalkapallokouluja.

Liverpool FC:n tie huipulle

Tänä päivänä Liverpool FC on yksi maailman huippujalkapallojoukkueista, jonka arvo liikkuu miljardeissa, ja joka bisneksenä tuottaa satoja miljoonia vuodessa. Se aloitti kuitenkin ykkösdivisioonasta ja putosi jopa kakkosdivisioonaan, josta sen auttoi nousuun vuonna 1959 managerina aloittanut Bill Shankley. Joukkueelle on ollut tunnusomaista vahvojen managerien läsnäolo, jotka ovat pysyneet paikassaan vuosikymmeniä.Bill Shankley perusti Boot Roomin, johon valmentajat kokoontuivat keskustelemaan strategiasta. Nykyään Boot Roomissa toimii Anfield-stadionin ravintola. Hän vei joukkueen huipulle, muun muassa UEFA Cupin voittoon, ja jäi eläkkeelle vuonna 1974. Hänen tilalleen tuli vastahakoinen Bob Paisley, joka kuitenkin johti Liverpoolin 20 mestaruuteen vain yhdeksän kauden aikana. Joukkueen tämänhetkinen manageri on saksalainen Jürgen Klopp.

Legendaarinen Anfield

Anfieldin stadion sijaitsee Liverpoolin kaupungissa ja on ollut joukkueen kotikenttä sen syntymästä lähtien. Stadionilla on sisäänkäynnit, jotka on nimetty sekä Bill Shankleyn että Bob Paislyn mukaan. Myös stadionin ympäristöä on kehitetty, ja stadionin lähettyville on rakennettu faneille suunnattu valtava kauppa. Sen ja stadionin välillä on tarjolla ravintoloita, pubeja ja muuta viihdykettä ottelun alkua odotellessa.Anfieldia käytetään myös muuhun kuin jalkapallon pelaamiseen, ja se sopii esimerkiksi konferenssien, tapahtumien, juhlien ja jopa häiden järjestämiseen. Anfieldilla on myös järjestetty rock-konsertteja ja evankelisia herätyskokouksia, rugbyotteluita sekä koripallon näytösotteluita. Liverpool FC haluaa olla myös mukana kasvattamassa tulevaisuuden jalkapalloilijasukupolvea ja järjestää jalkapallokursseja paitsi Anfieldilla, myös ympäri maailmaa kansainvälisen jalkapalloakatemiansa välityksellä.