Tennis on erinomainen kuntoilumuoto, sillä pelatessa kehittyy kestävyyden ja nopeuden lisäksi myös koordinaatio. Silmän ja käden yhteistyö ja reaktiokyky kehittyvät, kun yrität ehtiä vastustajan syöttämään palloon. Ja lajissa ei ole pakko valita haluaako olla yksilöurheilija vai pelata joukkueessa, sillä tennistä voi pelata niin kaksin- kuin nelinpelinäkin. Peli antaa haastetta ja se on harvoin tylsää.Jos tenniskentälle lähtiminen ei lajin hauskuudesta huolimatta kuitenkaan jonakin päivänä innosta, voit hankkia inspiraatiota harjoituksiisi esimerkiksi seuraamalla maailman parhaaksi tennispalaajaksi rankatun Novak Djokovicin otteita kesän ATP-turnauksissa. Djokovic on vedonlyöntitoimistojen listoilla ennakkosuosikki lähes jokaisessa turnauksess, eikä aivan suotta: miehen tekniikka on tyylipuhdasta suorittamista, josta jokaisen aloittelijan tulisi ottaa oppia.
Kenttä ja säännöt
Kentän pintamateriaali vaikuttaa paljon siihen, millainen peli kulloinkin on ja erilaisilla kentillä pelaamalla voikin saada monipuolista harjoittelua oman pelinsä eri osa-alueille. Kenttä voi olla kovapintainen, esimerkiksi asfalttia tai betonia, jolloin pallo pomppaa korkeammalle ja peli on melko nopeaa. Nurmikenttä on kaikkein nopein alusta, mutta siinä pallo pomppaa melko matalalle. Massakenttä on vaativin alusta, sillä pelatessa yleensä parhaiten pärjäävät ne, joilla kaikki tenniksen osa-alueet ovat parhaiten hallinnassa.Tennispelin voittaja on se, joka voittaa ensimmäiseksi sovitun määrän eriä, yleensä kaksi tai kolme. Erän voittoon pääsee voittamalla pelejä, joiden pisteet lasketaan niin, että ensimmäisestä voitosta saa 15, toisesta 30 ja kolmannesta 40 pistettä. Jos pelissä joudutaan tasatilanteeseen 40-40 saa seuraavan pallon voittava pelaaja itselleen edun, jolloin hänen on voitettava seuraava pallo. Jos palloa ei voita, menettää edun. Tämän lisäksi tenniksen pisteenlaskuun liittyy muitakin sääntöjä, jotka ovat löydettävissä Kansainvälisen Tennisliiton vahvistamasta sääntökirjasta.
Tennisharrastuksen plussat
Tennispelissä tulee takuuvarmasti hiki, lihakset sekä aivot saavat työtä, eikä ehdi murehtia arkisia asioita. Usein yksin on hankala lähteä liikkumaan ja tennis onkin hyvä laji korjaamaan tätä ongelmaa, sillä se on sosiaalinen laji. Aina tarvitaan ainakin toinen ihminen pelaamaan. Lajissa on aina uutta opittavaa ja mahdollisuus kehittyä yhä vaan paremmaksi pelaajaksi, vaikka ei ammattilaispelaajaksi tähtäisikään.